Hondencamping

La Soupèze

Ontspannen op vakantie met de hond? Dan gaat u natuurlijk naar Hondencamping La Soupèze in Frankrijk.

 

voor een ontspannen vakantie met uw hond(en)!

 

Steden en dorpen in de omgeving

Onderstaand een opsomming van enkele bezienswaardige dorpen en steden in de omgeving.

 

BRANTOME (52 km)

Ook wel het Venetië van de Dordogne genoemd. Mooie plaats om een bezoek te brengen. Een klooster, een kerktoren (de oudste in Frankrijk), een duiventil, een watermolen, een schitterend beeld van de Laatste Veroordeling, maar ook veel kleine winkeltjes, markt vindt elke vrijdagochtend plaats.

 

LIMOGES (48 km)

Deze stad geniet wereldbekendheid door zijn porselein (fabrieken te bezoeken), levendige wandelstraten in het oude centrum, vele historische bezienswaardigheden zoals de Cathédrale St Etienne, gebouwd in 1273, met prachtige tuinen. Ook de Distillerie du Centre, en het Aquarium zijn zeker een bezoek waard.

 

MIALLET (10 km)

In het dorpje, een XVIe kasteel en Château La Lambertie (XVe - XVIe) op de D77. Stuwdam met zwemmeer op weg naar la Coquille.

 

NONTRON (30 km)

De stad Nontron domineert trots de vallei van de Bandiat. Stadhuis gebouwd tussen 1822 en 1828, kerk Notre-Dame des Ronces, bekende " rue des chèvres ", messenmakers van Nontron. Vele winkeltjes, supermarkten, cafés... markt iedere zaterdagochtend.

 

ORADOUR SUR GLANE (60 km)

Verwoest dorpje door de Duitsers tijdens de tweede wereldoorlog. Bezoek dit gedenkteken, wat sterke indrukken zal achterlaten.

 

PIEGUT-PLUVIERS (15 km)

Belangrijke marktstad, vele winkeltjes, een populaire markt op woensdagmorgen, toren van Piegut, maison à tourelles uit de XVe eeuw, de kerk van Pluviers uit

de XIIe eeuw.

 

PERIGUEUX (79 km)

Préfecture van de Dordogne, met vele bezienswaardigheden, levendige wandelstraten (rue Limogeanne), gezellige terrassen. Ook is er de Tour de Vésone te bezichtigen met zijn archeologische kant, de Cathédrale St Front en de Tour Mataguerre.

 

ROCHECHOUART (30 KM)

Ongeveer 214 miljoen jaar geleden is vlakbij Rochechouart een meteorietinslag geweest. In Rochechouart kunt u het museum Espace Meteorite bezoeken. In het imposante kasteel van Rochechouart is een museum voor hedendaagse kunst gevestigd.

 

SAINT ESTEPHE (18 km)

Groot zwemmeer, vissen, zeilenen windsurfen.

 

SAINT JEAN DE COLE (20 km)

(lid van de vereniging : Les plus beaux Villages de France)

Klein middeleeuws dorpje voorzien van huizen, oude gotische brug bedekt met ronde stenen, château de la Marthonie, Romainse kerk St Jean Batiste, watermolen vlakbij de oude brug, fontein van de liefde en fontein van jeugd en van ziekte.

 

SAINT SAUD LACOUSSIERE (9 km)

Groot meer voor vissen en zwemmen, Château de Beynac (XIXe) langs de D 83. Winkeltjes, markt, kerk. Op de route naar Le Verdoyer, aan de linkerkant : een struisvogelboerderij.

 

THIVIERS (24 km)

Klein stadje met verschillende markten (boerderijproducten, Foie Gras...). museum van ganzen en eenden, Maison du foie gras, château de Vaucocour, liefdesfontein, washuis la Marène en een uitzichtpunt als u Thiviers verlaat richting Nontron in Mauchat (watertoren).

 

VILLARS (21 km)

Kerk St Martial (XVIe) gereconstrueerd in de gotische periode, oude hal en ronde vijver, washuis en fontein. Villars " het dorp van de 3 wonderen" : Château de Puyguilhem, Abdij van Boschaud en prehistorische grotten.

 

Vakantie met de hond of honden in Frankrijk? U wilt met de hond op vakantie naar een speciale hondencamping in Frankrijk? Hondencamping La Soupèze is een kleinschalige hondencamping in Zuid Frankrijk gericht op vakantiegangers die hun hond of honden meenemen op vakantie. De honden genieten hier op de hondencamping in Frankrijk heel veel vrijheid, de honden lopen bijvoorbeeld los op de hondencamping (mits dit goed gaat met de andere honden op de hondencamping) er is een stuk bos voor de honden aanwezig en een grote speelweide voor de honden en hun baasjes waar de hond lekker kan ravotten met de andere honden. De hondencamping is kleinschalig van opzet (7 plaatsen) hierdoor blijft het aantal honden beperkt op de hondencamping waardoor de kans op eventuele ongeregeldheden tussen de honden zeer klein is. We raden iedereen aan die op hondencamping La Soupèze wil verblijven vooraf te reserveren. Als verhuur accommodaties zijn er een blokhut en een gîte aanwezig, de blokhut is gesitueerd op de hondencamping en de gîte is gelegen op een mooie plaats op ons terrein waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft. Enige restricties zijn wel van toepassing: de burgemeester van Dournazac heeft ons duidelijk te kennen gegeven dat we de franse wet inzake honden moeten respecteren. Dit houdt in dat we géén categorie 1 en categorie 2 honden mogen accepteren op de hondencamping, meer informatie hierover vind u op de website van de Nederlandse ambassade in Frankrijk. Ook op onze hondencamping gelden een aantal regels, deze zijn te vinden op de pagina; algemene voorwaarden. Kortom: op onze hondencamping in Frankrijk heeft eenieder een ontspannen vakantie!