Hondencamping

La Soupèze

Ontspannen op vakantie met de hond? Dan gaat u natuurlijk naar Hondencamping La Soupèze in Frankrijk.

 

voor een ontspannen vakantie met uw hond(en)!

 

u bent op vakantie......wat nu?

De Périgord vert is het noordelijke deel van de Dordogne. Het dankt zijn naam aan de bossen, meren en weilanden die het gebied zo levendig maken.Hondencamping La Soupeze met een markt in de omgeving

Hondencamping La Soupèze is gelegen midden in het natuurpark Périgord-Limousin.

 

Boodschappen: op 2 minuten afstand vanaf de camping kunt u in Dournazac terecht voor de dagelijkse boodschappen bij de supermarkt aldaar, een Intermarché vind u in Chalûs op zo’n 10 minuten afstand.

 

Markten: van die typisch gezellige Franse markten worden o.a. gehouden in Brantôme op vrijdag, de bekende markt van Piegut-Pluviers op woensdag, donderdag een kleine markt in La Coquille, op zaterdag kunt u de markt van St. Junien bezoeken, en elke 2e zondag van de maand (behalve in augustus) brocante markt in Limoges iedere dag van de week is er wel ergens een leuke markt te vinden.

 

Zwemmen: Naast het zwembad op de camping kunt u zwemmen in één van de recreatiemeren in de omgeving. In St. Saud-Lacoussiere gelegen op zo’n 6 km afstand vanaf de camping kunt u heerlijk zwemmen.zwemmen in de buurt van hondencamping La Soupeze

 

Op ongeveer 15 km vind u Grand Etang de St. Estephe, dit is een volledig aangelegd recreatiemeer met schitterende witte zandstranden, een bar/restaurant, ligstoelen etc… waar u lekker kunt zwemmen en relaxen.hondencamping La Soupeze recreatiemeer bij saint estephe

 

Steden: Camping La Soupèze ligt in de driehoek van de steden Angoulême, Limoges en Perigeux wat stuk voor stuk schitterende plaatsen zijn voor een dagtrip.

 

Angoulême is een stad met een lang bewogen geschiedenis. Visigoten, Noormannen, Engelsen, Karel V ze hebben er allemaal geheerst, door deze geschiedenis is een prachtige stad ontstaan met interessante gebouwen, pleinen en straatjes.

 

Limoges is de regionale hoofdstad van de Limousin. De stad biedt u veel mooie bezienswaardigheden; met haar oude wijken, de smalle straatjes en kleine pleinen, zoals het "Slagersdistrict", of de wijk van de "Reizigers" is deze stad écht een bezoek waard. De Romeinse bruggen, St. Etienne en St. Martial, zijn onderdeel van de beroemde pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Ook het station verdient een bezoek met zijn 60-meter hoge klokkentoren en de art-deco glas-in-lood ramen gemaakt door Francis Chigot, Limoges’ meesterglasmaker.

 

Cultuur: kastelen, grotten, kerken, musea, etc.wandelen naar een kasteel bij hondencamping La Soupeze

 

 

 

grotten in de buurt van hondencamping La SoupezeIn de Grottes de Villars kunt u de kunst van onze voorvaderen bezichtigen, de 18.000 jaar oude prehistorische schilderingen zijn bedekt met een dun laagje calciet. De scène ‘van de Bizon en de tovenaar’ is een van de zeldzame menselijke afbeeldingen uit de prehistorische kunst.

 

Oradour-sur-Glane, 10 juni 1944 is dit dorp totaal verwoest door de Duitsers Het dorp werd die dag ingesloten en uiteindelijk verwoest. Bij deze overval werden 642 mensen vermoord, slechts zes personen overleefden deze aanslag. Aanleiding was vermoedelijk de inval van de geallieerde troepen in Normandië op 6 juni 1944. Uit respect is het dorp nog steeds in dezelfde staat gelaten en te bezoeken, een bezoek wat sterke indrukken zal achterlaten.

Angoulême

Limoges

Chateau Montbrun

Kathedraal in Perigieux

Saint Estephe

Saint Saud Lacoussiere

Piegut-Pluviers

 

Vakantie met de hond of honden in Frankrijk? U wilt met de hond op vakantie naar een speciale hondencamping in Frankrijk? Hondencamping La Soupèze is een kleinschalige hondencamping in Zuid Frankrijk gericht op vakantiegangers die hun hond of honden meenemen op vakantie. De honden genieten hier op de hondencamping in Frankrijk heel veel vrijheid, de honden lopen bijvoorbeeld los op de hondencamping (mits dit goed gaat met de andere honden op de hondencamping) er is een stuk bos voor de honden aanwezig en een grote speelweide voor de honden en hun baasjes waar de hond lekker kan ravotten met de andere honden. De hondencamping is kleinschalig van opzet (7 plaatsen) hierdoor blijft het aantal honden beperkt op de hondencamping waardoor de kans op eventuele ongeregeldheden tussen de honden zeer klein is. We raden iedereen aan die op hondencamping La Soupèze wil verblijven vooraf te reserveren. Als verhuur accommodaties zijn er een blokhut en een gîte aanwezig, de blokhut is gesitueerd op de hondencamping en de gîte is gelegen op een mooie plaats op ons terrein waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft. Enige restricties zijn wel van toepassing: de burgemeester van Dournazac heeft ons duidelijk te kennen gegeven dat we de franse wet inzake honden moeten respecteren. Dit houdt in dat we géén categorie 1 en categorie 2 honden mogen accepteren op de hondencamping, meer informatie hierover vind u op de website van de Nederlandse ambassade in Frankrijk. Ook op onze hondencamping gelden een aantal regels, deze zijn te vinden op de pagina; algemene voorwaarden. Kortom: op onze hondencamping in Frankrijk heeft eenieder een ontspannen vakantie!